Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دیابت بارداری به دلایلی در برخی خانم ها بروز کرده وخطراتی را برای جنین و زایمان رقم می زند. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، دیابت بارداری به دلایلی در برخی خانم ها بروز کرده وخطراتی را برای جنین و زایمان رقم می زند.
در دوران بارداری سیستم بدنی خانم ها باردار از نظر فیزیکی و هورمونی دچار تغییرات زیادی شده و مادران هر روز یک اتفاق جدید را تجربه می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییرات عامل بروز یک بیماری به نام دیابت بارداری است که گاهی منجر به خطرمرگ جنین شده و زایمان را برای مادر و پزشک با مخاطره مواجه می کند.
فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان با اشاره به تغییرات هورمونی که دربارداری رخ می‌دهد، گفت: تغییرات هورمونی این دوران یکی از علل بروز دیابت در خانم‌ها است.
عواملی که زنگ خطر ابتلا به دیابت است
وی با اشاره به عواملی که شانس ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می دهد، گفت: استعداد ژنتیکی و خانوادگی فرد، چاقی، بارداری چند قلوی، سیگار کشیدن، سابقه فشار خون، دیابت و چربی بالا در گذشته خطرابتلا به این عارضه را در دوران بارداری افزایش می دهد.
متخصص زنان و زایمان اظهار داشت: زمانی که خانمی نیمی از دوران بارداری را پشت سر گذاشته باشد و بعد از این مدت افزایش قند خون پیدا کرده باشد، مادر به دیابت بارداری مبتلا شده است.
اگر در نیمه اول بارداری قند خون مادر بالا باشد یعنی او از قبل دیابت داشته اما خودش از این موضوع آگاهی نداشته است.
با رژیم غذایی از خطر مرگ جنین جلوگیری کنید
مشیری با اشاره به استفاده از رژیم غذایی برای درمان دیابت بارداری گفت: رژیم غذایی خاص بر طبق کالری و ماه بارداری داده می‌شود; به عبارتی رژیم غذایی خانم دیابتی در ۶ ماهی با ۷ ماهگی و ۸ ماهگی تفاوت دارد.
متخصص زنان و زایمان افزود: اگر با رژیم غذایی و اصلاح فعالیت‌های و ورزش روزانه قند خون خانم باردارهمچنان بالا بود در این زمان برای درمان دارو تجویز می کنیم. استفاده از انسولین کوتاه و بلند اثر روشی درمانی است که از گذشته بوده اما به تازگی قرص‌ هایی نیز وجود دارند که ضرری برای جنین نداشته و می‌توان از آنها استفاده کرد.
به عدد دستگاه قندخون اعتماد نکنید شما را گول می زند
وی با اشاره به دستگاه تست قندخون و درستی عدد نشان داده شده گفت: دستگاه تست خون یا گلومتر کارایی خوبی دارد اما اشکال کار اینجا است که عدد واقعی قند خون حدود ۲۰ تا ۳۰ عدد بیشتر از عدد نشان داده شده بوده و به این نکته باید توجه ویژه ای داشت.
مشیری با اشاره به دیابت بارداری بدون عوارض و زایمان در این خانم‌ها گفت: کسی که قبل از بارداری دیابت داشته باشد شانس آنکه در اواخر بارداری دچار مرگ ناگهانی جنین باشد بسیار زیاد است اما اگر دیابت بارداری بدون عارضه بوده و به عبارتی عوارضی مانند فشار خون بالا اختلال در رشد کودک و مشکلات کبدی بروز نکرده و قند خون تحت کنترل قرار بگیرد. مادر باردار دچار مشکل نشده و زایمان او مانند سایر خانم‌ها است.
متخصص زنان و زایمان با اشاره به عوارض دیابت بارداری در جنین عنوان کرد: اگر دیابت بارداری با عوارض بروز کند در برخی موارد برای حفظ سلامت جنین نیاز است که مادر در بیمارستان بستری شده و روزانه قلب نوزاد با نوار چک کنیم.
بزرگ شدن شانه و زایمان سخت با دیابت بارداری
مشیری با اشاره به اختلال شانه جنین در زایمان و سخت شدن تولد، گفت: در خانم‌های باردار مبتلا به دیابت، شانه های جنین بزرگتر از حد طبیعی شده و به همین دلیل زایمان طبیعی و سزارین سخت‌تر انجام می‌شود البته اگر دیابت بارداری خیلی پیشرفته باشد شانه جنین بزرگ نشده امابه دلیل مشکل در عروق خونی، رشد آن کمتر از حد طبیعی بوده و مایع کیسه آب نیز کم می‌شود.
وی افزود: فواصل کنترل و مراقبت در خانم‌های مبتلا به دیابت بارداری به دلیل خطر بروز فشار خون بالا کوتاه تر از سایر افراد است وبه همین دلیل باید چکاب‌های مخصوص را بر طبق نظر پزشک و فواصل زمانی معین انجام داد تا از بروز خطر برای جنین و مادر جلوگیری کرد.
متخصص زنان و زایمان با اشاره به ابتلا به دیابت بعد از زایمان عنوان کرد: در ۸۰ درصد موارد دیابت بارداری بعد از زایمان از بین رفته ولی در ۲۰ درصد افراد این عارضه تا آخر عمر برای مادر باقی می‌ماند.
منبع: باشگاه خبرنگارانانتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۴۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند

به گزارش تابناک «بچه که نیس، یه وسیله‌اس برای درآمدزایی والدین»، «خب چی میشه؟ یکی دوست داره یه پیج بزنه عکس نوزادی تا بزرگی کودکشو ثبت کنه»، «از جنینی میشه کودک کار اینستاگرامی»، «فک می‌کنم من تنها مادری هستم که به انتخاب پسرم احترام گذاشتم و تا خودش نخواد براش پیج نمیزنم»، «تو کشورهای دیگه کودک تا یه  سنی حق نداره توسط والدین در شبکه مجازی یا لایوها دیده بشه»؛ این‌ها بخشی از پیام‌های مخاطبان در فضای مجازی است که در واکنش به صفحه‌های اینستاگرامی کودک اینفلوئنسرهایی که هنوز متولد نشده‌اند به ثبت رسیده است. 


این درحالیست که رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران شهرام خرازی‌ها ۱۶ اردیبهشت ماه گفت که «والدین با انتشار عکس جنین در فضای مجازی حقوق مادی و معنوی کودک خود را مورد تجاوز قرار می‌دهند.»

چند سالی است که پای کودکان و حتی نوزادان به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باز شده است. پیشتر خبر دستگیری پدری خبرساز شد که پسر ۶ ساله خود را مجبور به استفاده از الفاظ رکیک در فضای مجازی می‌کرد تا با استفاده از شیرین زبانی کودک، تعداد دنبال کنندگان صفحه اینستاگرامی خود را بالا ببرد.
آمار مستند و رسمی از تعداد کودکان  اینستاگرامی موجود نیست، اما مددکاران اجتماعی خبر از رشد تصاعدی این کودکان در فضای مجازی و پایین آمدن روزانه سن اینفلوئنسرهای اینستاگرامی می‌دهند. به طوری که برخی از نوزادها هنوز متولد نشده هزاران دنبال کننده دارند. 


اغلب این صفحه‌ها در اینستاگرام با تصاویری از تست بارداری و سونوگرافی آغاز به کار می‌کند و حتی فیلم لحظه تولد برخی از آن‌ها نیز در فضای مجازی موجود است.


البته استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی تنها مختص به ایران نیست. این موضوع در سال‌های گذشته به یکی از دغدغه‌های اصلی حامیان حقوق کودک در دنیا تبدیل شده است. این فعالان علاوه بر مخالفت با ساختن صفحات مجازی به نام کودکان، انتشار تصاویر صورت کودکان در صفحات والدین را نیز ناقص حقوق اولیه و تاثیر گذار بر سلامت روانی کودکان می‌دانند.


آسیه اناری، روان‌شناس بالینی کودکان، می‌گوید که «دنیای امروزی و آینده بر اساس همین ارتباطات شکل می‌گیرد. ما نمی‌توانیم بچه‌ها را از دنیای ارتباط‌های مدرن و تکنولوژی دور کنیم.» والدین با ساختن صفحه اینستاگرام به دنبال آرشیو عکس کودکان‌شان هستند. اتفاقا بعضی از بچه‌ها وقتی بزرگتر می‌شوند از دیدن عکس‌های کودکی خود لذت هم می‌برند. 


اما محمدصادق باطنی، کارشناس شبکه‌های اجتماعی در حوزه کودک، می‌گوید که اینستاگرام جای خوبی برای آرشیو عکس نیست. با انتشار عکس کودک در فضای مجازی « بچه از همان سن کم به تأییدطلبی عادت می‌کند و این تایید را از آدم‌های مجازی دریافت می‌کند و در بزرگسالی که گرفتن تایید سخت‌تر می‌شود، برای اقناع همان بخشی که در شکل‌گرفتنش دخل و تصرفی نداشته، دست به کارهایی می‌زند که باعث آسیب‌های جدی به شخصیت او می‌شود.»
روانشناسان معتقدند که والدین باید به حریم خصوصی فرزندان خود توجه کنند و هر عکسی را منتشر نکنند. علاوه بر این باید قوانین سخت گیرانه‌تری را از جانب شبکه‌های اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از کودکان تصویب شود.

 

 

فارس

دیگر خبرها

  • تایید حقانیت بانوان تماشاگر در رای بازی سپاهان پرسپولیس
  • برگزاری جشنواره ملی هنرهای نمایشی در بیرجند
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • قابل توجه مسافران حج؛ ورود این موارد به خاک عربستان ممنوع است
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها بسیار قابل قبول بود
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • تکثیر گاوهای پربازده با استفاده از فناوری تولید آزمایشگاهی جنین
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است